ОДЛОЖЕНО ДЕНЕШНОТО РОЧИШТЕ ЗА „ТИТАНИК“

аради хируршка интервенција на еден од обвинетите во случајот, денешното рочиште за предметот „Титаник“ се одложи. Следното рочиште е закажано за 31 мај. Одбраната на обвинетиот уште минатата недела до Кривичниот суд доставила медицинска документација.

Во „Титаник“, обвинети се дваесетина лица, меѓу кои и екс премиерот Никола Груевски, екс министрите Миле Јанакиески и Гордана Јанкуловска.

Според обвинението на СЈО тие се гонат за злосторничко здружување, повреда на избирачкото право, повреда на слободата на определување на избирачите, поткуп при избори и гласање, уништување изборен материјал и злоупотреба на средства за финансирање изборна кампања во 2012 година.