ОСВЕТЛЕНИ БЕЗБЕДНОСНИТЕ ПУНКТОВИ НА ВЛЕЗОТ ВО ДЕБАР

//

Безбедносните пунтови пред влезот во Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состоја се осветлени.

Како што соопшти заменик-министерката за внатрешни работи, Славјнка Петровска, ЕВН и ЕЛЕМ одговориле на барањето, со цел МВР да може непречено да врши контроли за влез и излез од кризните подрачја.

„ЕВН и ЕЛЕМ, пример за општествено одговорни компании кои за помалку од 24 часа одговорија на нашето барање да ги осветлат безбедносните пунктови Бошков мост и Глобочица. Припадниците на МВР секогаш се први на местото на сите кризни состојби и затоа заслужуваат подобри услови за работа. Им благодарам за нивната професионалност и посветеност. Од име на припадниците на МВР им благодарам за свесноста заедно да си помагаме“, напиша Петровска.

Извор: Макфакс

Претходна статија

ОД ДЕНЕСКА МОЖЕ ДА СЕ ПОДНЕСЕ АНОНИМНА ОНЛАЈН ПРИЈАВА ЗА ЛИЦА КОИ НЕ ГИ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ ЗА САМОИЗОЛАЦИЈА

Следна статија

ЧУЛЕВ: СЕ БАРА РЕШЕНИЕ ЗА ЛИЦАТА БЛОКИРАНИ ВО ВИКЕНДИЧКИТЕ ВО ЦЕНТАР ЖУПА И ДЕБАРСКО

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи