П. КОЛЕВ: МАКЕДОНИЈА Е НАЈБИРОКРАТСКАТА ЗЕМЈА ВО ЕВРОПА-КРАТЕЊЕТО ТРЕБА ДА ПОЧНЕ ОД ВРВОТ

//

„Граѓаните се разочарани од системот и од начинот на којшто изгледа државата и државноста кај нас. Граѓаните очекуваат политичката елита да се обедини околу клучните реформи во општеството“, изјави претседателот на ГДУ, Петар Колев, во емисијата „Отворено студио 1“ на 1 ТВ. Според Колев, Македонија е најбирократската држава во Европа, а кратењето на голомазниот државен апарат треба да почне од врвот, т.е. од Владата.

Претходна статија

ФИНАНСИСКА ПОЛИЦИЈА СПРОВЕДЕ АКЦИЈА ВО СКОПСКО ЉУБОТЕН, ЖИТЕЛИТЕ ВОЗНЕМИРЕНИ

Следна статија

МИЛАНО И КОРТИНА ЌЕ ГИ ОРГАНИЗИРААТ ЗОИ 2026

Најново од Вести