П. КОЛЕВ: НИ ТРЕБА ПРОМЕНА НА СИСТЕМОТ- МАКЕДОНИЈА МОРА ДА ОДИ НАПРЕД!

„Отворени листи, една изборна единица, намалување бројот на пратеници и советници во општинските совети. Македонија мора да добие функционален и репрезентативен законодавен дом со морален капацитет за носење на закони. Партиите не смеат да се однесуваат како тајни и затворени здруженија“. ова беа основните поенти во обраќањето на претседателот на партијата Граѓанско Демократска Унија, Петар Колев, во неговиот говор на конференцијата „Перспективи на македонските избори“ организирана од невладината организација „Цивил“.