| |

ПЕТАР КОЛЕВ ГИ ПОВИКА ГРАЃАНИТЕ ДА ПОМИСЛАТ НА ПРАШАЊЕТО КОЛКУ СЕ ИСКРЕНИ ВОДАЧИТЕ НА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ

Петар Колев, претседател на Граѓанско демократска унија -ГДУ ги повика граѓаните да размислат колку искрени се водачите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во водењето на своите политики. Тој во емисијата „Анализи и коментари“ на штипската локална телевизија „Стар“ го даде примерот со настаните околу промената на државното знаме на Македонија во 1995 г. и за тоа како политичарите и од двете страни изградиле кариери врз основ на ова осетливо прашање. Колев истакна дека најчесниот излез од моменталната ситуација на политичката сцена во Македонија се предвремените парламентарни избори.

Слични Објави