|

Петков: Гоце Делчев е составен дел од нашата заедничка историја со народот на Северна Македонија

Бугарскиот премиер Кирил Петков на Фејсбук страницата на Владата на Бугарија сподели текст за 150-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев.

Петков вели дека Гоце Делчев е еден од симболите на борбата за слобода, идеолог на македонско-одринското револуционерно ослободително движење.

Гоце Делчев е составен дел од нашата заедничка историја со народот на Северна Македонија. Тој е една од личностите кои ги прават горди двата народа, наведуваСлични Објави