„ПЕТРОВДЕНСКИТЕ КОНАЦИ“ ЗАПОЧНУВААТ СО „ МУЗИКА ЗА ФЛЕЈТА И ПИЈАНО“

/

Во четврток на 5 јули 2018 г. со настанот насловен „Музика за флејта и пијано“ во фоајето Центарот за култура „Бели мугри“ ќе започне 11. издание на културната манифестација „Петровденски конаци“.
Флејтиската Златка Митева и пијанистката Наташа Трбојевиќ ќе настапат со дела од Стојан Стојков, Александар Џамбазов, Томислав Зографски, Љубомир Бранѓолица, Трајко Прокопиев и други македонски автори.
Митева и Трбојевиќ се професорки по флејта и пијано, со богата биографија во образованието и концертната дејност. Самостојно и како членови на камерни состави тие концертрираат како во Република Македонија, така и надвор од неа.
Свеченото отворање на „Петровденските конаци“ е во 20:45 ч.Претходна статија

САМО ЗА МИЛИОНЕРИ: ТОП 8 НАЈСКАПИ ДЕСЕРТИ ВО СВЕТОТ

Следна статија

КАРАКАЧАНОВ: КАМПОВИТЕ ЗА БЕГАЛЦИ ТРЕБА ДА БИДАТ НАДВОР ОД БУГАРИЈА И МАКЕДОНИЈА

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо