This Hubble Space Telescope image represents the largest, most comprehensive "history book" of galaxies in the universe.The image, a combination of nearly 7,500 separate Hubble exposures, represents 16 years' worth of observations.The ambitious endeavor, called the Hubble Legacy Field, includes several Hubble deep-field surveys, including the eXtreme Deep Field (XDF), the deepest view of the universe. The wavelength range stretches from ultraviolet to near-infrared light, capturing all the features of galaxy assembly over time.The image mosaic presents a wide portrait of the distant universe and contains roughly 265,000 galaxies. They stretch back through 13.3 billion years of time to just 500 million years after the universe's birth in the big bang. The tiny, faint, most distant galaxies in the image are similar to the seedling villages from which today's great galaxy star-cities grew. The faintest and farthest galaxies are just one ten-billionth the brightness of what the human eye can see.The wider view contains 100 times as many galaxies as in the Hubble Ultra Deep Field, taken in 2004. The new portrait, a mosaic of multiple snapshots, covers almost the width of the full Moon. Lying in this region is the XDF, which penetrated deeper into space than this legacy field view. However, the XDF field covers less than one-tenth of the full Moon's diameter.

ПО КОЈ ПАТ ЌЕ ТРГНЕТЕ? ОВОЈ ТЕСТ РАЗОТКРИВА КАКОВ ЧОВЕК СТЕ!

/


Еве еден едноставен и забавен тест за да ви помогне да научите малку повеќе за себе. Која врата ќе ја изберете? По кој пат сакате да тргнете?

1.Слобода
Имате потреба од простор. Сакате да имате слобода за да ги правите работите на свој начин. Вие не толерирате ограничувања, вие сте независни, а понекогаш дури и премногу воинствени иако избегнувате конфликти од секаков вид . Вие не поднесувате да бидете критикувани и сакате да имате време да уживате во животот. Премногу сте зафатени со тоа како да го привлечете вниманието на другите.

2. Самотија
Вие сте тип на личност која претпочита да патува сама и да ужива во потполна самотија. Вие сакате да набљудувате, да размислувате, да останете сами со себе. Вие претпочитате осамен пат, затоа што знаете дека секој мора да оди по патот на сопствениот живот. Вие го гледате светот на уникатен начин.

3. Забава
Вие сте интригантна и интересна личност. Сакате да бидете дел од светот. Вашето патување е полно со бои, емоции и убавина. За вас е важно самото патување, а не за крајната дестинација. Љубопитни сте и секогаш сакате да знаете повеќе. Вистински духовити интелектуалци, обожавате да комуницирате и разговарате. Среќни сте кога сте меѓу луѓето.4. Предизвик
Сакате да бидете секогаш во движење, да дејствувате овде и сега. Вашиот пат е непредвидлив, а понекогаш дури и застрашувачки. Сакате да се „фрлате надолу со главата“ во непознатото. За вас правилата се за да ги кршите и честопати сте невнимателни во вашите постапки. Дури и ако се однесувате без размислување, работите функционираат за вас. Вие не ги следите советите и ставовите на другите луѓе.

5. Реализам
Вие сте човекот-дом. Луѓето околу вас се мирни, избалансирани – се чувствуваат како дома. Вие секогаш барате мир и го одржувате. Вашиот идеален пат е јасно прикажан и пријатен. Успевате да уживате во патувањето со јасна свест за тоа каде ќе ве одведе. Ако е можно, секогаш избирате полесна опција. Животот е доволно тежок и не сакате да го искомплицирате. Стабилни луѓе кои ги поддржуваат другите.

6. Спокојство
Ја цените приватноста во вашиот живот. Може да поминете огромни периоди на време подалеку од луѓето. Вашиот пат е тивок и мирен. Сакате да го почувствувате животот без да бидете под притисок. Вие барате значење во сè. Вие сте многу повеќе свесни за оние околу вас, и физички и духовно. Не ви се допаѓаат гужвите. Кога имате можност живеете во тишина.Претходна статија

ТЕСТ: ШТО ВИДОВТЕ НАЈПРВО НА СЛИКАТА?

Следна статија

(ВИДЕО) НАША МАЦА НЕ СЕ ШМИНКА

Најново од Магазин