| |

ПОБАРАН ПРИТВОР ЗА НАСТАВНИК КОЈ ИЗВРШИЛ ОБЉУБА ВРЗ СВОЈА УЧЕНИЧКА

ОЈО од Прилеп во доменот на своите надлежности, поднесе барање за спроведување на истражна постапка за лице на 54-годишна возраст поради сомнение дека сторил кривично дело – обљуба со злоупотреба на положбата.

Според информациите, лицето на 17. декември ја злоупотребил својата положба како професор во училиште во Крушево извршил полови дејствија врз негова ученичка на возраст од 15 години, која му била доверена заради учење. Кривичното дело осомничениот го сторил напаѓајќи го детето во училница, притоа оштетеното дете го оттурнало од себе и излегло од училницата.

Во барањето се бара за осомниченот 30-дневен притвор.Слични Објави