ПОЧИНА БОЈО АНДРЕСКИ

//

По кратко боледување, и сериозни компликации во последните денови, почина професор доктор Бојо Андрески, основач и сопственик на првиот приватен Универзитет во Македонија, Европски Универзитет.
Бојо Андрески, роден 1960 година, го отвори првиот факултет, кој подоцна прерасна во првиот приватен Европски Универзитет на Република Македонија, беше лидер на партија на правдата, сопственик на печатеното издание на весникот Вечер, основач и сопственик на првиот Универзитетски центар за стоматологија.

Порталот Трибуна испраќа сочуство до семејството и неговите најблиски.

Претходна статија

БЕЗНАДЕЖНИ ПРЕГОВОРИ

Следна статија

ОСМАНИ ЌЕ РЕФЕРИРА ЗА ПРЕГОВОРИТЕ СО БУГАРИЈА

Најново од Вести