| |

ПОЧНУВА ЛЕТНИОТ РАСПУСТ ЗА УЧЕНИЦИТЕ

Денеска е последниот училиштен ден од школската година, со што почнува летниот распуст.

Учебната година ја завршуваат околу 270 илјади средношколци и основци.

За полуматурантите, првото пријавување во јунскиот уписен рок е на 17 и 18 јуни, а второто на 24 и 25 јуни.

На матурантите им претстојат уште две тестирања од државната матура овој месец пред да се запишат на факултет во август.

Слични Објави