ПОСЛЕДНИТЕ ДЕНОВИ НА ТРАМП ВО БЕЛАТА КУЌА: ШОКАНТНО ПОМИЛУВАЊЕ НА ПЛАТЕНИЦИ НА БЛЕКВОТЕР

Американскиот претседател Доналд Трамп помилува 15 лица на крајот од неговиот мандат, вклучувајќи го и неговиот поранешен соработник Џорџ Пападопулос и четворица платеници од „Блеквотер“ осудени за убиство на 17 цивили во Багдад во септември 2007 година, од кои две беа деца.

loading...

Претседателите на САД обично донесуваат одлуки за помилување на крајот од мандатот, но овие помилувања на Трамп се контроверзни поради изборот на помилуваните. Трамп има уште помалку од еден месец пред да му ја предаде дожноста на Џо Бајден на 20 јануари, па многумина се прашуваат каква друга работа е способен да направи неконвенционалниот претседател. 

Американскиот претседател Доналд Трамп помилува 15 лица на крајот од неговиот мандат, вклучувајќи го и неговиот поранешен соработник Џорџ Пападопулос и четворица платеници од „Блеквотер“ осудени за убиство на 17 цивили во Багдад во септември 2007 година, од кои две беа деца.loading...

Претседателите на САД обично донесуваат одлуки за помилување на крајот од мандатот, но овие помилувања на Трамп се контроверзни поради изборот на помилуваните. Трамп има уште помалку од еден месец пред да му ја предаде дожноста на Џо Бајден на 20 јануари, па многумина се прашуваат каква друга работа е способен да направи неконвенционалниот претседател.