ПОТРЕСНО СВЕДОШТВО НА СЕСТРА ВО ИТАЛИЈАНСКА БОЛНИЦА: НАЈТЕШКО Е ДА ОДЛУЧИШ КОЈ ДА ЖИВЕЕ И КОЈ ДА УМРЕ

//

„Откако ќе облечеме заштитната облека – остануваме по 8-10 часа на нога без да одиме во тоалет, без да пиеме вода и без да јадеме“, раскажува Димитрина Крамарска, медицинска сестра во болницата во Бреша Италија.

Таа вели дека најтежок е моментот на одлука кога треба да изберете кој да живее и кој да умре.

„Местата за реанимација, и за респиратори се ограничени. Предност имаат помладите пациенти со поголема шанса за оздравување“, додава медицинската сестра.Што уште кажа Димитрина погледнете во видеото:

Претходна статија

ХЕРОИТЕ ОД 3Д ПРИНТ МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА НЕ ЗАСТАНУВААТ: ДО СИНОЌА ПРОИЗВЕЛЕ И ДОНИРАЛЕ НАД 6500 ВИЗИРИ ЗА МЕДИЦИНАРИТЕ

Следна статија

(ВИДЕО) ЗЕМЈОДЕЛЦИ: МИНИСТРИТЕ ДА НЕ СЕ КРИЈАТ, САМО ЗА ИЗБОРИ ИДАТ

Најново од Вести