|

Пожарот стигна до првите куќи во Бељаковце, изгоре дрвена куќарка во Димонце – се слушаат пукотници

Противпожарните екипи се борат со пожарите во Старо Нагоричане, пришто досега изгореа една стара напуштена куќа и една дрвена плевна.

Од плевната зафатена од онгнот во селото Димонце се слушаат истрели.

Директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, кој е на местото на пожарите рече дека пожарот е стигнат до првите куќи во Бељаковце.

„Изгореа една стара напуштена куќа и една дрвена плевна“; вели Ангелов.

Додава дека авионите на ДЗС и хеликоптерот на МВР значително помогнале.Слични Објави