|

Пратеникот Ристески во улога на кум: „Лицемерие“ е името на вашата коалиција

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Петар Ристески, се понуди да биде кум на новата коалициска Влада од која излегува Алтернатива а влегува Алијанса на албанците.

„Лицемерие“ е името на вашата коалиција, рече Ристески.

„Состојбата со корупцијата се влошува, а не се подобрува. Евроамбасадорот Гир јасно ви кажа, време е за акција за справување со криминалот и корупцијата, зборови и добри намери не се доволни. Според степенот на корупција сме полоши од Црна Гора и Косово, кога ВМРО-ДПМНЕ беше на власт бевме подобро рангирани. Зошто се мачите со реконструкција на Влада кога 70 посто од граѓаните не ви веруваат и не ве сакаат“, праша пратеникот Петар Ристески.

Слични Објави