ПРЕМИЕРА НА „ОРЕСТИЈА 1/4“ ВО МКЦ

Денеска и утре, 28 и 29 октомври, во МКЦ ќе се одржи премиера и прва реприза на претставата „Орестија 1/4“, во режија на Ивица Димитријевиќ.

Претставата е дел од The Chorus Project – проект поддржан од Креативна Европа (Creative Europe), во копродукција на МКЦ – Скопје, Апстарт театар (Upstart Theater) од Лондон, Патос (Pathos) од Минхен и Театар Ам Ленд (Theater am Land) од Грац.

Билетите за двете изведби се достапни на билетарница во МКЦ и онлајн преку bileti.mkc.mk.

Во претставата играат: Орест – Стефан Вујисиќ, Електра – Наталија Теодосиева, Хороводецот – Жарко Јовановиќ, Клитајмнестра – Драгана Лошкова и Ајгист – Димитрија Доксевски.



Претходна статија

ЛИКОВНАТА УМЕТНИЧКА ИПЕК ДЕНИЗЛИ: СКОПЈЕ ГО ДОЖИВУВАМ КАКО ФАНТАСТИЧКА СПОЈКА МЕЃУ ЕВРОПА И АЗИЈА

Следна статија

ПРОМОЦИЈА НА „ЌЕ СЕ ЗАВИЈАМ ВО ПЕСНИ“ ОД СНЕЖАНА СТОЈЧЕВСКА

Најново од Култура