|

Претседателот на Аргентина планира да отпушти 70.000 работници во јавниот сектор

Претседателот на Аргентина, Хавиер Милај изјави дека планира во следните неколку месеци да отпушти 70.000 работници вработени во јавниот сектор.

Покрај тоа, Милај на економски форум во Буенос Аирес рече дека откажал повеќе од 200.000 планови за социјална помош.

Блумберг наведува дека тоа е дел од стратегијата на аргентинскиот претседател по секоја цена да постигне фискална рамнотежа.

Слични Објави