|

Претставниците на Стопанска комора му посакаа успех на Гаши на новата функција

Претседателот на Собранието Африм Гаши оствари средба со претставници од Стопанска комора на Северозападна Македонија. Тој им посака добредојде на сите претставници и им се заблагодари за нивната посета.

Претставниците на Стопанска комора му го честитаа изборот на Гаши и му посакаа успех на новата функција претседател на Собранието.

Во фокусот на средбата беше зајакнување на соработката меѓу Собранието и Стопанска комора на Северозападна Македонија, како и измена на дел од постојаната законска регулатива. Меѓу друго едно од нивните барања беше и меѓусебна консултација пред носење на предлог-закони кои се во нивен интерес.

Собранието можете да го сметате како ваш најсилен сојузник, и ја имате мојата целосна поддршка- рече Гаши.

На крајот од средбата соговорниците се согласија дека е потребно интензивирање и продл

Слични Објави