ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА ПРОТИВ КОРОНАВИРУС ВО КАВАДАРЦИ

//

На влезовите во градскиот зелен пазар, од страна на полициски службеници, волонтери на Црвениот крст, преставници од ЈП паркинг и „Мој Општинар” се делеа едукативни флаери, во кои се содржани препораките за носење заштитна опрема, држење социјална дистанца и други препораки за заштита и превенција од вирусот.

-Оние граѓани и продавачи на тезгите кои во пазарот влегуваа без заштитна опрема, беа предупредувани и им беа на лице место поделени заштитни маски. Бројот на лицата кои немаа заштитна опрема беше многу мал. Помеѓу оние лица кои поминаа низ градскиот пазар и кои ги почитуваа препораките за носење заштитна опрема, беше и градоначалникот на општина Кавадарци Митко Јанчев, рече Димитар Каракулев, инспектор за превенција и претседател на Општинската организација на Црвен крст.Претходна статија

СЕ ЗАПАЛИ СТАН ВО МИЧУРИН, НЕМА ПОВРЕДЕНИ

Следна статија

ВО СКОПЈЕ ДВАЈЦА КАСНАТИ ОД КУЧИЊА СКИТНИЦИ

Најново од Вести