ПРОДОЛЖУВА СОБРАНИСКАТА СЕДНИЦА ЗА ИЗБОР НА ВЛАДА- ПРВ ПРИЈАВЕН ЗА ЗБОР ВЕЧНИОТ ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ

Собраниската седница за избор на влада ќе продолжи во 12 часот. Рокот во кој треба да се изгласа новата влада истекува  на полноќ.

loading...

На вчерашната седница мандатарот Зоран Заев ја претстави програмата на владата за следните четири години, а своите ставови ги кажаа и дел од пратениците.loading...

Прв најавен говорник за денеска е Павле Трајанов, а по него се Енви Азири, Марија Петрушевска и Арбер Адеми.