| |

ПРВА МАКЕДОНСКА ОФИЦИЈАЛНА ДЕЛЕГАЦИЈА НА НАЈГОЛЕМИОТ КОНЗЕРВАТИВЕН НАСТАН ВО СВЕТОТ, CPAC 2019

Conservative Political Action Conference или CPAC, е проект на Американската конзервативна унија [American Conservative Union] кој се организира секој година уште од далечните времиња на минатиот век каде што може да се види преку претпознатливите говори на Роналд Реган на отварањата на оваа конференција. Оваа година, CPAC 2019 ќе биде организиран во политичкиот центар на светот, Вашингтон, од 27ми Февруари до 2ри Март.

Конзерватив МК со 3 свои претставници ќе биде дел од 25 члена делегација одбрана од целиот свет преку втората најголема во свет центар-десно политичка групација после IDU – Интернационалната демократска унијаACRE – Алијансата на конзервативци и реформисти која е моментално најбрзо растечко политичко движење и вклучува партии како Републиканската партија на САД, Конзервативците од Канада, ЛИКУД Израел и партии од цела Европа, Африка и светот. На конференцијата може да учествува секој, но не и како официјален делегат на истата. Поради тоа, Конзерватив МК е ќе биде прва и официјална македонска организација и делегација на најголемиот светски конзервативен настан, а воедно и со покана на познатата Роналд Реган вечера.

Видови на учество: Premium – златен пакет од 5.500 долари, Premium – сребрен пакет од 1.750 долари, обичен билет 330 долари, студентски пас од 85 долари.

CPAC 2019 ќе биде отворена од американскиот претседател Доналд Трамп, а дел од предавачите и делегати во склоп на нашиот тим ќе бидат:
John Barrosso – Chairman of the US Senate (GOP), Dennis Prager – основач на Prager University Los Angeles USA,  Charlie Kirk – Turning Point USA, Ronna McDaniel – раководител на жените на републиканската партија на САД, Judge Jeanine Pirro – телевизија FOX NEWS, Nigel Farage – Mr. BREXIT и европратеник, Jan Zahradil – president of Alliance of Conservatives and Reformists in Europe, ACRE и кандидат за претседател на Европската комисија од обединетата десница на конзервативците, националистите, евроскептиците и еврореалистите, Sebastian Gorka – British-born Hungarian-American military and intelligence analyst who served as deputy assistant to US President Donald Trump in 2017, Allie Beth Stuckey – the conservative millennial, Сенаторите на републиканците: Rick Santorum, David Perdue, Mike Lee, Конгресмените на републиканците: Richard Hudson, Barry Loudermilk, Cathy McMorris Rodgers, Francis Rooney, Jim Banks, Jody Hice, Matt Gaetz, Mike Gallagher, Paul Gosar, Roger Williams, Ambassador Dore Gold – Israeli diplomat & President of the Jerusalem Center for Public Affairs, Chuck Ross – If you want to make sense of the Deep State, Fusion GPS and the latest on the Mueller Report, Chuck Ross of the Daily Caller is a must-read, James O’Keefe – from unmasking the Deep State to uncovering widespread voter fraud, Project Veritashas exposed the radical Left’s real agenda, Tom Fitton – a stalwart champion of the rule of law & exposing the Swamp’s culture of corruption, Larry O’ConnorRalph Hallow – the Washington Times како и уште останати 50 американски јавни личности и политичари од центар-десниот сектор.

Конференцијата ќе се одржи во Вашингтон, САД – Gaylord National Resort & Convention Center 201 Waterfront Street National Harbor, MD 20745
Видео од CPAC 2018 година – кликни тука. 

Извор: conservative.mk

Слични Објави