| |

РАЧНА БОМБА ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА ПРОНАЈДЕНА ВО КУМАНОВО

Неактивирана рачна бомба од Втората светска војна е пронајдена во Куманово од страна на градежен работник при правење на ископ.

Како што пренесуваат од МВР:

На 10.11.2019 година во 12.50 часот во Полициската станица Куманово, вработен во приватна фирма од Куманово пријавил дека на ул.„11-ти Октомври“ во Куманово, при изведување градежни работи – вршење на ископ, пронашле стара неексплодирана рачна бомба од Втората светска војна. Од страна на пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување Куманово експлозивната направа била подигната за понатамошна постапка.Слични Објави