РАДЕВ: ДОГОВОРОТ ЗА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА Е НА УВИД НА НАШИТЕ ИНСТИТУЦИИ, ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО ВЕЌЕ ДАВА РЕЗУЛТАТИ

//

Му благодарам на претседателот Иванов за неговата иницијатива за Договор за стратешко партнерство. Бидејќи тоа е стратешки документ и веќе е претставен пред нашите институции. Договорот за добрососедство веќе дава резултат. Тоа може да се види на повеќе полиња- изјави бугарскиот претседател Румен Радев за време на заедничката прес-конференција со претседателот на Република Македонија Ѓорѓе Иванов.

Претходна статија

ВИДЕО: ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ИВАНОВ- РАДЕВ

Следна статија

НИКОЛОСКИ: БИДЕТЕ СО НАС, ВЕРУВАЈТЕ НИ И ЗАЕДНО ЌЕ СПРЕЧИМЕ ПРОМЕНА НА УСТАВОТ СО ЦЕЛ ПРОМЕНА НА ИМЕТО

Најново од Вести