РС Македонија отвора два почесни конзулати во Хрватска и во Турција

/

Владата, на предлог на Министерството за надворешни работи, донесе одлука да бидат отворени два нови конзулата во Хрватска и Турција.

Почесниот конзулат на Република Северна Македонија, во Република Хрватскa, ќе биде со седиште во Риека, додека  почесниот конзулат на Република Северна Македонија, во Република Турција, ќе биде со седиште во градот Сивас.

Извор: Zoom. mkПретходна статија

Кузевска: Ништо не е сменето, Груевски раководи со ВМРО-ДПМНЕ

Следна статија

Зоран Попов заминува за Вашингтон, а Агнеза Руси оди во Софија

Најново од Вести