СДСМ СЕ ПОГАЗУВА САМАТА СЕБЕ

/

По  одлуката на Владата на Р.М. за давање на поддршка за продолжување  на изградбата на рудникот Иловица-Штука  , голем дел од активистите се огорочени и ги потсетуваат на СДСМ дека како опозициска партија   оддржаа пресконференција на 19.07.2016 во која  тие најавија дека секој што ќе го отвори рудникот Иловица-Штука ќе биде обвинет за наштетување на прирордната средина и здравје на граѓаните. Тие ги прашуваат на СДСМ дали ова сеуште важи, и дали тие самите ќе понесат одговорност за отварањето на рудникот Иловица-Штука во струмичко. Иловица-Штука е само еден од рудниците кои треба да се отворат во Македонија, причина поради која се оддржаа повеќе локални референдуми но и протести против нивното работење.Претходна статија

ДАНЧИЛА: НЕОПХОДЕН Е УСПЕШЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИНТЕГРАЦИЈА ВО НАТО И ЕУ

Следна статија

AБДУЛАДИ ВЕЈСЕЛИ : КОГА СИ УСЛОВЕН МОРА ДА ДОЈДЕШ ДО РЕШЕНИЕ

Најново од Вести