|

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ го доведе Скопје пред банкрот, Советот да расправа за тешката финансиска состојба

Неспособноста и кавгите за рацете во медот на ВМРО-ДПМНЕ Данела Арсовска и се причините што денес Град Скопје е со блокирана сметка и му се заканува банкрот, велат од СДСМ.

Дополнуваат дека околу 100 милиони евра годишно изнесува Буџетот на Градот а дополнително при преземањето на власта Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ наследија плус од 13 милиони евра.

„Парите се потрошени, а за сето време додека се на власт во Скопје нема ниту еден проект нема довршување ниту на наследените а јавните претпријатија крпат крај со крај.

Тоа е срамно и недозволиво.

Денес СДСМ ќе поднесе иницијатива за одржување на седница на Советот на која ќе се расправа за тешката финансиска состојба во Градот“, истакнуваат од партијата на власт.

Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ мора да одговорат каде завршиле стотици милиони евра пари на граѓаните, се истакнува во соопштението од владејачката партија.Слични Објави