СЕ ОДРЖА СРЕДБА ЗА ДОБРИ МЕНАЏЕРСКИ ПРАКТИКИ ВО ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ НА СТРУМИЦА

/

Во салата на Советот на општина Струмица се одржа средба на советниците и претставници на општинската администрација со професор Лари Хубел, академик со долгогодишно и богато искуство во градење на добри менаџерски практики на ниво на локална власт од САД, а во соработка со Американската амбасада во Република Македонија. На средбата се разговораше за искуствата кои се однесуваат на предусловите за градење на добар систем за управување со локалната власт со фокус на најдобрите практики во човековите права и управување со ресурси во јавниот сектор.

Претходна статија

,,ТАНГО“ ПРЕМИЕРА НА ТЕТОВСКИ ТЕАТАР

Следна статија

ОФИЦИЈАЛИЗИРАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ЗА ПРОЕКТОТ КИНОКУЛТУРА ФИНАНСИРАН ОД ИПА

Најново од Вести