|

Селими: Албанската опозиција испушти историска шанса да го стави под притисок ДУИ

ДУИ е предолго на власт .Партијата требаше уште пред 10 години да отиде во опозиција тоа  би било и поздраво за албанското општество како и за самата партија, вели политичкиот аналитичар Сефер Селими во „Студио 10“

-Проблемот во албанската опозиција е дека стие целосно се фокусираат кон ДУИ, нивниот наратив и политичка платформа е доминирана од ДУИ и со тоа не може да ја разбереме визијата на албанската опозиција.И затоа е полесно да градите кампања и наратив само со спротиставување.Овој избрзан чекор  е испуштена историска шанса од албанската опозиција  да го стави под притисок ДУИ и во политички натпревар да добие повеќе гласови, вели Селими.Слични Објави