|

Северна Македонија и Грција потпишаа договор за интерконектoрот за природен гас

Договор меѓу владите на Северна Македонија и Грција за изградба на интерконекторот за природен гас беше потпишан од страна на министерот за економија на земјава Крешник Бектеши и грчкиот министер за животна средина и енергија, Костас Скрекас денеска во Атина.

Како што јави дописничката на МИА од Атина станува збор за проект вреден околу 100 милиони евра, од кои 54 милиони евра се во Северна Македонија. Целиот напис можете да го видите овде.

Извор: Zoom. mk

Слични Објави