ШЕФОТ НА ОБСЕ ИМ СЕ ОБРАТИ НА ПРАТЕНИЦИТЕ И ИМ ПОРАЧА ДЕКА ДРЖАВАТА ТРЕБА ДА БИДЕ ПРИОРИТЕТ

Вести Истакнато Македонија

Шефот на Мисијата на ОБСЕ во Македонија, Клеменс Која во интервју за МИА, порача дека Собранието и политичките лидери сега треба да донесат одлука во врска со натамошните перспективи на земјата. Која е дециден дека интересите на земјата се пред се друго. Првиот човек на ОБСЕ во Македонија го нагласи успехот на земјата во постигнувањето Договор со Грција во врска со долготрајниот спор е многу позитивен пример за целиот регион.