ШЕХТАНСКИ : НЕМАКЕДОНЦИ НЕ МОЖЕ ДА ОДЛУЧУВААТ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ

Вести Истакнато Македонија

Во своето гостување на АЛФА ТВ во емисијата Отворено Студио, Ванчо Шехтански претседател на ТМРО изјави дека немакедонци не може да одлучуваат за македонскиот идентиет на референдум. Тој изјави дека  не може сите заедници да се повикуваат и да се мобилизираат за да гласат на референдум кој е против македонскиот идентитет и историја. Од дедо, прадедо сме и ќе останеме Македонци, и никој нема право да одлучува за Македонците протерани од Егејска Македонија да бидат денес припадници на некаква хеленистичка култура, потенцираше Шехтански.