СКРИЕНИТЕ СИМПТОМИ КОИ ПОКАЖУВААТ ДЕКА ИМАТЕ ПНЕВМОНИЈА

/

Пневмонијата е честа појава во текот на зимските месеци и може да биде прилично подмолна, бидејќи не секогаш се јавува со јасни симптоми како што очекувавме. Во некои случаи, се развива како компликација на настинка и може да помине без кашлица. Еве ги симптомите кои се „предавник“ на оваа болест. Се разбира, дури и ако имате некој од овие симптоми, консултацијата со лекар е задолжителна.

Промена на бојата на кожата
Многу често луѓето кои страдаат од пневмонија се бледи, дури и малку сивкави. Ова се должи на недостатокот на кислород и нарушената циркулација на крвта како резултат на воспалителниот процес.

Тресење и болка
Пред почетокот на зголемување на температурата, може да почувствувате треска и болка во мускулите и зглобовите. Во зависност од тоа на која страна е пневмонијата, соодветното рамо може да боли. Со двострана пневмонија, болката се чувствува од двете страни на грбот.Низок крвен притисок
Да, за изненадувачко за некои од нас, но нискиот крвен притисок и забрзаниот ритам на срцето се доста типични симптоми на пневмонија. Се разбира, ова значи различни вредности за секоја личност, затоа бидете внимателни.

Недостаток на апетит
Недостатокот на апетит, сила и желба за зборување се исто така доста индикативни. Општиот замор генерално треба да ве потсетува дека нешто не е во ред ако трае повеќе од 2-3 дена.

Претходна статија

ЛЕК ЗА „СТО БОЛНИ МЕСТА“ ПОДГОТВЕН САМО СО ДВЕ СОСТОЈКИ

Следна статија

НЕДЕЛЕН ХОРОСКОП 14-20 ДЕКЕМВРИ: БЛИЗНАЦИТЕ ЌЕ МОРА ДА НАПРАВАТ НЕКОИ „ЖРТВИ“

Најново од Магазин