СЛАБА ИЗЛЕЗЕНОСТ НА ИЗБОРИТЕ- ДО 10 ЧАСОТ ИЗЛЕГЛЕ САМО 6, 30 % ОД ГЛАСАЧИТЕ

Според податоците објавени од Државната изборна комисија до 10 часот, 6,3 % од гласачите излегле на гласање. Од вкупно
1.808.131 гласачи запишани во избирачкиот список, своето избирачко право го искористиле 101.967 луѓе. Најмала е излезноста во општина Пласница (1,58 %), а најголема во Крива Паланка (12,93%).