|

Први април, вториот ден на Велигден, неработен за граѓаните од католичка вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 1 април 2024 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден, според Грегоријанскиот календар е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед им го честита празникот.Слични Објави