СОВРШЕН РУЧЕК ЗА ПОСНИ ДЕНОВИ!

1 кг компир
2 конзерви туна
црни маслинки
млад кромид
1 лажица сенф
1 лимон
3 лажици маслиново масло
сол, бибер
неколку гранчиња свеж магдонос и зачин
Подготовка:

loading...

Измијте ги компирите и варете ги сите со кора околу 30 минути или додека не омекнат. Кога компирот ќе се свари, исплакнете ги во ладна вода и прелијте ги со сок од лимон, оставете ги да се оладат малку за полесно да се излупат и исецкаат, потоа излупете ги и исечете ги на кругови со еднаква дебелина.

Исечете го кромидот, додајте го на компирот и внимателно измешајте. Маслото, сенфот, сецканиот магдонос и зачин, сол и бибер и измешајте сè и додајте во компирите, додадете туна и маслинки и промешајте.



loading...

Извор: Мисли