| |

СПОМЕНИК НА ГОРАН СТЕФАНОВСКИ ЌЕ БИДЕ ПОДИГНАТ ВО ДЕБАР МААЛО

На триаголниот парк во Дебар Маало, спроти ресторанот „Идадија“ ќе биде поставено спомен обележје посветено на македонскиот драмски писател, Горан Стефановски, кој почина на 27 ноември минатата година.

Иницијативата за поставување на спомен обележје во чест на Стефановски е на Македонската академија за науки и уменици.

Советот на Општина Центар ја прифати иницијативата и на вчерашната седница ја усвои измената на програмата за одбележување значајни настани, истакнати личности и маалски традиции со спомен обележја.

Слични Објави