СРПСКИ ВЕСНИК ИЗВЕСТУВА ЗА СМРТТА НА ВОЈВОДАТА ДАМЈАН ГРУЕВ: „ОН ЈЕ ПОГИНУО И САДА СУ БУГАРИ У МАКЕДОНИЈИ ОБРАЛИ БОСТАН“

//

За браќата Срби, загинувањето на војводата Дамјан Груев било повод за прослава, бидејќи како што станува јасно по неговата смрт „Бугарите во Македонија го обрале бостанот“.

Ако им е за утеха на:Петар Богојевски, Сашо Тасевски, Далибор Станковиќ, Стевчо Не може нам нико ништа Јакимовски, Евтим Клетников, Стефан Влахов Мицов и плејада други борци против „бугаризмот“, нека веруваат дека овој напис е бугарски фалсификат. Така полесно ќе спијат.

Претходна статија

МБП: ДОКТОР МИЛЕН ВРАБЕВСКИ ЗАЕДНО СО БУГАРСКАТА ДРЖАВА ОД УТРЕ ЗАПОЧНУВА СО ВАКЦИНАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ

Следна статија

БЕКИР АДЕМИ ЈА ПРЕТСТАВУВА РС МАКЕДОНИЈА НА БИЕНАЛЕТО ЗА АРХИТЕКТУРА ВО ВЕНЕЦИЈА

Најново од Вести