| |

СТОЛТЕНБЕРГ: ПРВО УСПЕШЕН РЕФЕРЕНДУМ, ПА ПОКАНА ЗА НАТО

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ги објави условот за Македонија да добие покана за НАТО. Првиот човек на НАТО е дециден дека Македонија ќе стане дел од Алијансата само ако референдумот за името помине успешно.

Столтенберг рече дека доколку Договорот за името не помине на референдум, тешко Македонија да добие покана за НАТО.

„Ако не се поддржи Договорот не гледам како е можно да се покани земјата. Ова е единствена прилика и треба да се искористи“, рече Столтенберг.

Слични Објави