| |

Струмичкиот митрополит Наум сослужуваше со бугарскиот патријарх Даниил

На 7 јули Струмичкиот митрополит Наум стана првиот со сослужител од МПС-ОА со новиот бугарски патријарх Данаил, јавува Religija.mk.

Владиката Наум во црквата „Св. Недела“ во Софија, сослужувал со Патријархоит Даниил денеска, а по повод неговото востоличување за Софиски Митрополит. На Литургијата присуствувале повеќе Владици на БПЦ.

Слични Објави