| |

ТАРАВАРИ: ПАРИ ЗА УЧИЛИШТАТА ИМА, ДИРЕКТОРИТЕ НЕ ЗНААТ ДА МЕНАЏИРАТ СО НИВ

Ден по пресот на директорите неколку средни и основни училишта во Гостивар за тоа дека Општината не префрла пари за тековно одржување, Општина Гостивар излезе со демант во којшто се вели дека на сметките на училиштата досега се префрлени речиси 84 илјади евра. Според Општина Гостивар тврдењата на директорите се невистинити и се должат на фактот што последните се крајно исполитизирани и не знаат како да менаџират со парите предоставени им од Општината.Слични Објави