This Hubble Space Telescope image represents the largest, most comprehensive "history book" of galaxies in the universe.The image, a combination of nearly 7,500 separate Hubble exposures, represents 16 years' worth of observations.The ambitious endeavor, called the Hubble Legacy Field, includes several Hubble deep-field surveys, including the eXtreme Deep Field (XDF), the deepest view of the universe. The wavelength range stretches from ultraviolet to near-infrared light, capturing all the features of galaxy assembly over time.The image mosaic presents a wide portrait of the distant universe and contains roughly 265,000 galaxies. They stretch back through 13.3 billion years of time to just 500 million years after the universe's birth in the big bang. The tiny, faint, most distant galaxies in the image are similar to the seedling villages from which today's great galaxy star-cities grew. The faintest and farthest galaxies are just one ten-billionth the brightness of what the human eye can see.The wider view contains 100 times as many galaxies as in the Hubble Ultra Deep Field, taken in 2004. The new portrait, a mosaic of multiple snapshots, covers almost the width of the full Moon. Lying in this region is the XDF, which penetrated deeper into space than this legacy field view. However, the XDF field covers less than one-tenth of the full Moon's diameter.

ТЕСТ: КОЈА Е ВАШАТА СЛАБОСТ ВО ЉУБОВТА?

/

Погледнете ја сликата, потоа проверете што значи првото нешто што сте го виделе: Дали сте подготвени да разберете која е вашата слабост во љубовта? Што видовте најпрво?


Врзан човек
Ако првото нешто што го видовте е човек врзан помеѓу две дрвја, тогаш сте конфликтна личност. Не грижете се. Ова не значи дека сте во судир со вашата околина. Честопати се борите во себе, но исто така треба да можете да најдете место и за љубовта. „Ако не можете да се сакате себеси, како ќе сакате друг?” – Ру Полу. Толку е тешко да се прифатите себе си, вашите јаки и слаби страни и сè друго што немате време да се сакате себеси. Битката за внатрешен мир не се добива лесно. Научете да се почитувате и да уживате во животот.

Ограда
Ако сте ја виделе оградата, најголема слабост ви е тоа што се затворате пред другите. Тоа не значи дека сте изгубена кауза. Се плашите од ризици, но можете да пропуштите многу љубов. Отстранете ја препреката за да уживате во сѐ она што ви се случува. Не треба да се плашите. Преземете го ризикот за да победите!

Чамец
Ако најпрво го видовте чамецот и гнездото со јајца, слабост ви се високите барања што никој не може да ви ги покрие. Важно е да знаете што сакате во љубовта, но не треба да биде нешто што не може да се постигне. Ако ги промените вашите барања, ќе откриете нови работи. Не е срамота да посакате семејство и личност која ќе ве сака, и ќе ги исполни вашите соништа.

Череп
Ако најпрвото што го видовте на сликата е череп, со вознемиреност ги спречувате вашите шанси за љубов. Премногу сте загрижени и треба да се опуштите затоа што тензијата може да ви изигра многу лоша шега. Животот е добар и мора да уживате во него. Не трошете време и не пропуштајте ја љубовта. Не грижете се цело време затоа што секогаш ќе има за што да се грижите, но мора да научите да се справите со сите тешкотии.Претходна статија

KOКОШКО, НЕ ГО СПОМНУВАЈ МОЕТО ИМЕ!

Следна статија

КОИ СЕ ПРИЧИНИТЕ ВАШИОТ ПАРТНЕР ДА ВИ ГО ПРОВЕРУВА ТЕЛЕФОНОТ?

Најново од Љубовни приказни