„ТИТАНИК“: ОБВИНЕТИТЕ НЕ СЕ СЕЌАВААТ НА ИЗНЕСЕНИТЕ СМС ПОРАКИ

Одбраната на обвинетите во случајот за изборни нерегуларности „Титаник“ на денешното рочиште поднесоа приговор до судот на материјалите што ги презентираше специјалното јавно обвинителство на досегашните рочишта во доказната постапка, вклучувајќи ги СМС-комуникациите и телефонските разговори. Според Боро Тасевски, адвокат на обвинетиот Никола Груевски, се става во прашање автентичноста на СМС-пораките со оглед на тоа дека поминале повеќе години од кога датираат разговорите и обвинетите не можат да се сетат на нив и да кажат дали се автентични.

„Со оглед на долгиот временски период од 5,6,7 години на кој се однесуваат комуникациите и неможноста наводните учесници во предметот да се сетат дали истите се навистина сторени и со токму ваква содржина, поднесувам приговор за автентичноста на материјалите кои наводно потекнуваат од незаконското следење на комуникациите“, рече Тасевски.

Извор: Centar.mk