ТНТ СЕ ВРАЌА НА ПОЧЕТОК, ЗА ТРАЕЊЕТО НА ПОСТАПКАТА ЌЕ ПРЕСУДИ ОДБРАНАТА

По првата, втората неотповиклива оставка на поротничката Лилјана Ивановска Кочковска поради истекот на мандатот и како што навела здравствени проблеми, успеа да го врати случајот ТНТ од почеток, јавува Канал 5.

Според судот, повлекувањето на поротничката е потврда за како што соопшти претходните предупредувања за евентуални притисоци и закани. Судењето со нов поротник и заменик стартува утре, но судијата Огнен Ставрев не коментирајќи го повлекувањето на Ивановска Кочковска со предизвик до адвокатите.

„Одбраната и обвинетите тврдевте дека не сакате да одолговлекувате. Ако е така потврдете. Судењето ќе почне одново, но за целисходност на постапката и владеењето на правото прифатете само да ги исчитаме доказите.“- Огнен Ставрев – Судија

Целиот напис прочитајте го овде.