| |

Триесетина млади ликовни уметници од Бугарија и РС Македонија ќе цртат заедно во рамките на иницијативата „Мал Монмартр Софија 2023“

Група од 30 млади ликовни уметници од Бугарија и Северна Македонија денеска пристигнаа во Софија за да земат учество во иницијативата „Мал Монмартр Софија 2023“ во рамките на кампањата на Фондацијата Бугарска памет „Од двете страни на границата“.

Учесниците во иницијативата „Мал Монмартр Софија 2023“

Домаќин и финансиер на настанот е д-р Милен Врабевски, кој продолжува да организира и финансира настани за талентирани деца од двете страни на границата меѓу Бугарија и РС Македонија.

„Во наредните денови децата ќе уживаат во интересна програма, со многу иницијативи и креативни задачи. Утрешниот ден ќе започне рано пред Народниот театар „Иван Вазов“, каде младите од двете страни на границата ќе нацртаат огромен заеднички цртеж со порака за пријателство и единство меѓу земјите. Дојдете поддржете ги од 10:00 до 12:30 часот!“, јавуваат од Фондација „Бугарска памет“.

Слични Објави