| |

ТРИПУНОВСКИ: 1 МИЛИОН КГ. ТУТУН Е УВЕЗЕН ВО МАКЕДОНИЈА ДОДЕКА ДОМАШНИОТ ТУТУН СТОИ НЕОТКУПЕН

Дополнителниот заменик министер за земјоделие Цветан Трипуновски на својот Фејсбук профил сподели видео од свое гостување каде обвинува дека 1 милион килограми тутун е увезен во Македонија во изминативе месец дена, додека домашниот тутун стои неоткупен.

-Заев и Димковски создаваат криза во земјоделието. Ова мора да заврши, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Тој ексклузивно во емисијата прикажа фактури и барања за увоз на ориентален тутун, а тоа е исти тутун каков што се произведува во Република Македонија.

-Замислете домашното производство стои нереална проценка, се погазуваат тутунарите во својата мака, а се дозволува увоз на тутун, ова не се измислици и ова треба да го знае македонската јавност, вели Трипуновски.

Слични Објави