УЧИЛИШТЕТО ВО РОСТУШЕ ПРЕИМЕНУВАНО ОД „ЃОРЃИ ПУЛЕВСКИ“ ВО ОУ „ХАЈАН СЕЛМАНИ“

/

Со одлука на Советот на Општина Маврово и Ростуше, основното училиште во селото Ростуше се преименува, од ОУ „Ѓорѓи Пулевски“ во ОУ „Хајан Селмани“.

„Одлуката е донесена по предлог и иницијатива на советот на родители и училишниот одбор“, информираа од општината.Бизнисменот и мотивациски говорник Хајан Селмани, по потекло од селото Велебрдо, почина во септември годинава, на 33 годишна возраст. Беше успешен претприемач во ИТ секторот, сопственик на ИТ компанијата Haselt

Претходна статија

ЗАПАДЕН БАЛКАН СО СТАТУС КАКО НОРВЕШКА И ИСЛАНД НАМЕСТО ВО ЕУ

Следна статија

СПОРЕД ЧЛЕНКАТА НА РАКОВОДСТВОТО НА ВМРО-ДПМНЕ ИВАНКА ВАСИЛЕВСКА ВРЕДИ ДА СЕ ПОМИСЛИ МАКЕДОНИЈА ПАК ДА СТАНЕ СРПСКА БАНОВИНА

Најново од Вести

Ковачев: На местото на спомениците на окупаторската Црвена армија во Софија и во Пловдив да се постават споменици на Левски, Ботев, Гоце Делчев, Тодор Александров и Ванчо Михајлов

Бугарскиот европратеник од редовите на ГЕРБ-СДС Андреј Ковачев, даде интересна идеја за тоа што треба да