Петков во однос на РС Македонија: Работиме на конкретни чекори, кои не се поврзани со календари или очекувања

//

Рековме дека се работи за конкретни чекори, за да одиме заедно по овој пат и тоа не е функција на било какви календари или очекувања, туку функција на заедничка работа што треба да се заврши заедно и кога ќе го направиме тоа, нашата влада ќе го донесе прашањето до бугарскиот парламент. Ова го изјави бугарскиот премиер Кирил Петков на денешната заедничка прес-конференција со неговиот колега од Нидерландија Марк Руте.

„Се надевам дека во блиска иднина ќе постигнеме напредок на оваа тема и дека европската иднина на РС Македонија ќе стане реалност“, додаде Петков.

Бугарскиот премиер исто така соопшти дека Бугарија веќе не е зависна од доставките на руски гас.Претходна статија

Кулеба: Немаме друг избор освен да победиме во војната, не даваме ниту педа за нашата земја

Следна статија

Државната организираност, духовната организираност и образовната организираност ќе зрачат низ вековоте до денес

Најново од Вести