Универзитетите ќе ја топат сантата мраз меѓу Скопје и Софија

/

Во Софија се оствари средба на Ректорот на Универзитетот „Св.Климент Охридски„ од Софија, Анастас Герџиков и Проректорот на Униврзитетот„Св.Климент Охридски„ и професор на Факултетот за безбедност-Скопје, Марјан Ѓуровски.

Обајцата констатираат дека Универзитетите имаа можност со заеднички активности, истражувања и проекти значајно да придонесат кон стопување наголемата санта мраз која е исправена пред двете државии возобновување на меѓусебната доверба имајќи во предвид дека соработката меѓу универзитетите од двете држави се одвива на ниво на взаемно почитување, заклучија на средбата Ректорот Герџиков иПроректорот Ѓуровски.

Ректорот на Софискиот Герџиков и Проректорот на Битолскиот Универзитет Ѓуровски меѓу другото разговараа за имплементацијата на Заедничкиот меморандум на соработка меѓу двата Унверзитет, кој пред шестнаесет месеци беше потпишан од Сашо Коруновски Ректор на Универзитетот „Св.Климент Охридски„ и Ректорот на софискиот Универзитет Анастас Герџиков со посебен акцент на Еразмус плус програмата. Целиот напис можете да го видите овде.Извор: Темите. мк

Претходна статија

Можеме ли да се заразиме со делта-сојот ако веќе сме прележале ковид-19?

Следна статија

Џафери се сретна со претставници на Европскиот муслимански форум

Најново од Вести