| |

УТРЕ ПРИСТИГНУВА ПРВАТА ПРАТКА ОД 24.000 ВАКЦИНИ НА АСТРАЗЕНЕКА ПРЕКУ КОВАКС СИСТЕМОТ

Министерот за здравство Венко Филипче пред неколку дена информираше дека утре ќе пристигнат вакцините преку Ковакс системот.

„Во недела 28 март, во 07:55 часот во Скопје ќе пристигне првата пратка од 24.000 вакцини на Астра Зенека преку Ковакс системот“, посочи Филипче.Слични Објави