ВИ ПРЕТСТАВУВАМЕ 7 ЛЕСНИ ВЕЖБИ ЗА СПАС ОД ПРОШИРЕНИ ВЕНИ

/

Погледнете ги овие лесни вежби за спас од проширените вени:

Вежба 1

Почетна позиција – легнете на грб, поставете ги рацете покрај телото.

Ставете ги рацете на стомакот и земете длабоко воздух од дијафрагмата. Дишете и издишете во текот на 1 минута.

Вежба 2

Ставете ги нозете на стол или тросед и истегнете ги. Започнете со свиткување и исправање на чекорите – наизменично десно и лево (до 10 свиоци и истегнувања). Потоа направете ја оваа вежба со двете нозе во исто време – до 10 пати.

Вежба 3

Подигнете ги нозете нагоре и отворете ги доволно широко накосо. Истегнете ги прстите напред. Ротирајте ги двете нозе десно и лево на глуждовите. Повторете 10 пати во секоја насока.

Вежба 4

Подигнете ги нозете нагоре во исправена положба, а потоа свиткајте ги во колена. Започнете кружна ротација во пределот на коленото – истовремено со двете нозе десно и лево, 10 пати во секоја насока.Вежба 5

Истегнете го телото исправено нагоре, потпирајќи се само на рамената. Поддржете го грбот со рацете, а со нозете направете вертикални ножици во воздухот, до 10 пати.

Вежба 6

Подигнете ги нозете и свиткајте ги во колената. Можете да почнете со движење подобно на она кога возите велосипед. Времето на вежбање треба постепено да се зголемува по 3 минути на ден.

Вежба 7

Легнете поблизу до ѕидот. Подигнете ги нозете и свиткајте ги во колената. Започнете “одење” нагоре и надолу по ѕидот, до 5 чекори во секоја насока. Направете неколку вакви „прошетки“.

Откако ќе ги направите вежбите, одморете ги нозете ѕидот и седнете неколку минути.

Претходна статија

ЧУДЕН НАПИТОК СО КОЈ ЌЕ ОСЛАБЕТЕ 9 КИЛОГРАМИ ЗА 2 СЕДМИЦИ

Следна статија

НАПУШТЕНИОТ ГРАД НА ФРАНЦУСКИТЕ ЗАМОЦИ ВО ТУРЦИЈА (ФОТО + ВИДЕО)

Најново од Магазин